July 7, 2021

Traffic & Education

Terug naar Concepten

Een nieuwe manier van opleiden

Traffic & More ontwikkelt een uitgebreid opleidingsprogramma voor andere partijen en eigen medewerkers. Hiermee bieden we als toonaangevend bedrijf in Tijdelijk Verkeersmanagement ontbrekende kennis aan. Kennis die in de bestaande opleidingen op het gebied van verkeersmaatregelen ontbreekt en nu met “learning on the job” verworven moet worden.

Onze opleidingen richten zich op meerdere doelgroepen zoals aannemers en gebruikers van T&M applicaties. Ook worden opleidingen en trainingen gegeven aan de eigen specialisten.

De komende jaren staan de volgende trainingen en opleidingen in de planning:

1.    Trainingen externe partijen bij werk in uitvoering
2.    BRL 9101
3.    Vakopleidingen Verkeerstechniek

Trainingen externe partijen bij werk in uitvoering

Momenteel ontwikkelt Traffic & More verschillende applicaties, vooral gericht op de veiligheid in en rondom werkvakken. Voor sommige onderdelen is aanvullende training nodig om ze volledig te kunnen gebruiken.

STAN light

STAN light begeleidt minder ervaren bezoekers bij het veilig inrijden van het werkvak. De korte training biedt basiskennis om veilig te bewegen in het werkvak, plus een gebruiksinstructie van STAN light. De training is vooral gericht op ingenieursbureaus en onderaannemers, die niet wekelijks op de snelweg aan het werk zijn en het best spannend vinden om uit te voegen bij een rijstrookonttrekking. Je leert veilig uit- en invoegen en de Dos And Dont's in het werkvak. Met behulp van onze simulator kun je in een virtuele omgeving ervaring opdoen.

Chauffeuren in het werkvak

Traffic & More ontwikkelt de komende jaren een virtuele 3D-gaming omgeving, waarin wij chauffeurs trainen in veilig rijgedrag in en rondom het werkvak. Door de situatie zo realistisch mogelijk na te bootsen, simuleren we veel relevante praktijksituaties. Bijvoorbeeld de combinatie van uitvoegsnelheid, zwaarte van de lading en invloed op het overige verkeer. Deze training maakt risico’s van bepaalde handelingen inzichtelijk.

Ons doel is om een goede code-95 opleiding te bieden, waar beroepschauffeurs echt baat bij hebben. Dit vergt een flinke investering in tijd en geld. Momenteel bouwen we de virtuele omgeving van het werkvak. Deze kan eenvoudig in de rijsimulator geladen worden. De uitdaging is om niet alleen het rijden te simuleren, maar ook de interactie met de andere verkeersdeelnemers. Dat is niet eenvoudig, maar zorgt voor veel toegevoegde waarde van de training.

BRL 9101

Op tijdelijke verkeersmaatregelen is de beoordelingsrichtlijn (BRL) 9101 van toepassing. De bestaande cursus is gericht op het behalen van het BRL-certificaat. Dat is belangrijk, maar dat borgt niet het op de juiste wijze toepassen van de CROW-richtlijnen. Om het leren toepassen hiervan makkelijker te maken, ontwikkelt Traffic & More een aanvullende e-learning. Deze stelt kandidaten in staat om het BRL-

certificaat te halen. Ook ondersteunt deze e-learning de kandidaat na het behalen van het certificaat een jaar lang, om het gebruik ervan te stimuleren.

De complete opleiding is geschikt voor vakspecialisten in tijdelijke verkeersmaatregelen. Het onderdeel basiskennis CROW 96b is ook geschikt voor opdrachtgevers, toezichthouders en handhavers. Op een eenvoudige manier krijgen zij veel meer inzicht in de toepassing van de geldende richtlijnen.

De planning van het opleidingsprogramma:

·    Basiskennis CROW 96b [gereed]

·    Basiskennis CROW 96a [planning Q1 2022]

·    CROW algemeen [planning Q3 2022]

·    Examen BRL 9101 [planning Q3 2022]

·    BRL werkboek [planning Q1 2023]

·    BRL opvolging [planning Q1 2023]


Vakopleidingen Verkeerstechniek

Geen enkele MBO- of HBO-opleiding heeft dit essentiële onderdeel in haar programma. Best vreemd, omdat bij infrastructurele projecten vrijwel altijd tijdelijke verkeersmaatregelen nodig zijn om ze veilig te realiseren. We werken veilig of we werken niet! Daarnaast hebben tijdelijke verkeersmaatregelen veel invloed op de doorstroming in de directe omgeving. Veiligheid en doorstroming zijn tegenwoordig vaak gunningscriteria in aanbestedingen.

Traffic & More kan niet zonder deze kennis. Ten eerste om veilig te kunnen werken en onveilige situaties te herkennen. Ten tweede om te bepalen hoe de realisatie van projecten veilig plaats kan vinden en tegelijkertijd de doorstroming wordt geborgd.

We ontwikkelen momenteel deze opleidingen. Daarbij maken wij gebruik van e-learning modules, praktische opdrachten en één op één gesprekken met ervaren collega’s. Het volledige programma bestaat uit:

· Basiskennis Logistiek (materialen, materieel)

· Basiskennis Ontwerpen

· Basiskennis Werkvoorbereiding

· Basiskennis Uitvoering

· Basiskennis HSEQ

· Basiskennis Automatisering en systemen

Deze opleidingen zijn voorlopig vooral gericht op nieuwe medewerkers zonder ervaring van verkeerstechniek. In de toekomst bieden we ook opleidingen voor gevorderden aan. Daarbij gebruiken we schaalmodellen om complexe verkeerssituaties uit te werken.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Meer weten over RAAS?

Ga naar de website

Nieuwsgierig naar andere concepten?

July 7, 2021

RAAS

Een platform van zelf ontwikkelde applicaties en bestaande applicaties van derden, met als doel wegwerkzaamheden veiliger en efficiënter uit te voeren.

Lees Meer

July 7, 2021

3D Gaming Design

Ontwerpen worden al jaren door ons in 3D getekend. Dit geeft een beter inzicht in het ontwerp, maar is nog wel statisch. We werken aan het omzetten van statische ontwerpen naar dynamische 3D animaties.

Lees Meer

Meer weten?

Meer informatie over dit concept of interesse in een samenwerking?

Neem contact op

WhatsApp

Scan & chat

Scan de QR-code met je telefoon om te chatten of gebruik whatsapp web.

Of bel naar +31 (0)30 6878110.