Project

GVO (Groot Variabel Onderhoud) A9

Terug naar Projecten

GVO (Groot Variabel Onderhoud) A9

Locatie

Looptijd

Aannemer

Opdrachtgever

Resultaat

Door slijtage van de asfalt laag is groot onderhoud aan snelwegen ongeveer eens in de 15 jaar nodig. Door vervanging van het asfalt blijven onze wegen in een goede conditie.

De A9 van knooppunt Velsen tot knooppunt Raasdorp is rijbaan breed van nieuw asfalt voorzien. Daarnaast werd de geleiderail hersteld, de bermen afgewerkt en de voegovergangen gerenoveerd. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is gekozen om een complete rijbaan af te sluiten, en dit te doen overdag. Het verkeer kon tijdens de werkzaamheden gebruik kunnen maken van 1 rijbaan, met 4 rijstroken.

Dit is mogelijk gemaakt met een zogenaamd 4-0 systeem. De rijstroken werden door middel van een barrier gescheiden en de vluchtstroken werden ingericht als rijstrook. Tijdens de uitvoering kwamen een aantal op en afritten tijdelijk te vervallen. In het ontwerp van de faseringen is rekening gehouden met het ruimte beslag in relatie tot de voortgang van de werkzaamheden. Samen met Boskalis heeft Traffic & More de faseringen uitgewerkt. Het tracé werd verdeeld in 3 vakken aan de oostzijde en 3 vakken aan de westzijde. In totaal 6 vakken dus die 1 a 2 weken onttrokken werden aan het verkeer.

Zeven achtereenvolgende weekenden werd een 4-0 systeem geplaatst of doorgeplaatst. Deze intensieve werkzaamheden werden in de nachten van het weekend uitgevoerd, steeds voorafgaand aan de werkzaamheden in de werkvakken. Ook werden in de doordeweekse nachtelijke WBU voorbereidingen getroffen, zoals adviesroutes en omleidingen instellen en afsluitingen realiseren.

We kunnen terugkijken op een prima resultaat, mede door een optimale samenwerking met aannemer, wegbeheerder en de door T&M ingehuurde partijen.

Andere Projecten

Rijnlandroute

A9 (Badhoevedorp – Holendrecht)

GVO (Groot Variabel Onderhoud) A4

Meer weten?

Meer informatie over dit project of interesse in een samenwerking?

Neem contact op

WhatsApp

Scan & chat

Scan de QR-code met je telefoon om te chatten of gebruik whatsapp web.

Of bel naar +31 (0)30 6878110.