+31(0)30-6878110

Vleermuis Hop-Over

Veiligheid voor alle “weggebruikers”.

Vleermuis Hop-Over

Traffic & More verzekert normaliter de veiligheid van de wegwerkers en weggebruikers op de grond, maar sinds kort plaatsen we ook voorzieningen in de lucht; de Vleermuis hop-over (of vleermuispassage).

Vleermuizen zijn erg nuttig, ze zorgen voor een natuurlijk evenwicht in de populatie van insecten. Elke nacht eet een vleermuis maar liefst de helft van hun lichaamsgewicht aan insecten. De afgelopen jaren is de vleermuispopulatie afgenomen en dreigen een aantal soorten te verdwijnen. Een van de oorzaken is de verandering van het landschap.

Vleermuizen zijn blind en vliegen op basis van hun echo systeem. Ze vinden hun route door het uitzenden van signalen met een hoge frequentie. Indien door wegwerkzaamheden bomen gekapt worden, raken deze diertjes hun oriëntatie kwijt met een groot risico om aangereden te worden.

Deze situatie doet zich voor op een van onze projecten. Het kappen van bomen tijdens werkzaamheden van dit project verstoord deze navigatie van vleermuizen.

Vandaar dat er tijdens de werkzaamheden vleermuispassages (hop-over) worden ingezet. Het zelfontworpen systeem voldoet aan alle eisen zoals de vereiste hoogte en lengte zodat de vleermuizen veilig de afstand kunnen overbruggen. Als een soort ‘kunstbomen’ leidt de passage de vleermuizen de goede weg over dit kale terrein.